U bent hier: Rasomschrijving
Contact ]   [ English ]

 

 [ Homepage ]

 [ Onze honden ]

 [ Dekkingen ]

 [ Puppies ]

 [ Shows ]

 [ Dekreuen ]

 [ Activiteiten ]

 [ Fotoalbum ]

 [ Referenties ]

 [ Links ]

 [ Gastenboek ]

De Bracco is een schitterende jachthond, een volhoudende werker met een uitstekend reukvermogen.Als je hem ziet lopen in het veld is het een plaatje om van te genieten. Een verlengde snelle draf, met geheven hoofd en de neus fier in de lucht. Kunt u het zich voorstellen?


Verder is de Bracco Italiano een fijne vriend(in), met een evenwicht, meegaand, intelligent en zachtaardig karakter. Aanhankelijk en gevoelig. Gaat zeer goed met andere honden om en is de beste maatjes met kinderen. Hij is over het algemeen waaks. De Bracco Italiano heeft veel beweging nodig. Als u niet zou gaan jagen met de hond (en dat is natuurlijk ook niet verplicht) is het wel aan te raden veel activiteiten met de hond te ondernemen. Er zijn veel gehoorzaamheidscursussen, annex werkcursussen, die heel prettig zijn voor de relatie tussen baas en hond. Maar de Bracco komt het meest tot zijn recht als ie kan jagen, samen met de baas en daarvoor zijn weer jachtgehoorzaamheidscursussen te volgen.

De Bracco moet met zachte hand, doch consequent opgevoed worden. Hij is gevoelig voor de menselijke stem en zal daardoor al reageren bij de geringste verheffing van de stem. De Bracco valt in de categorie grote honden. De schofthoogte van een reu varieert tussen 58 en 67 cm en die van het teven tussen 55 en 64 cm. De hond houdt van brokken en vers vlees en bij een energieke hond gaat er behoorlijk wat in! Verder heeft de Bracco Italiano eigenlijk weinig verzorging nodig. Regelmatig de oren reinigen en in de ruiperiode af en toe lekker de rubberen massagehandschoen over de korte, glanzende vacht halen is voldoende.